Buitendraaiende dorpels (BU / KVT / VD17 / ABC)

Voor kozijnen met buitensponningen
De DTS® laag reliéfdorpels BU (V ) zijn geschikt voor:

 • Buitendraaiende deuren met aluminium tochtstrippen
  Hierbij moet de Elton ARP-5 tocht/slijtstrip worden gemonteerd in de daarvoor bestemde sponning.
 • Buitendraaiende deuren met rubbertochtkaders
  Hierbij wordt er een BU-inleglat 10x27mm gemonteerd. Deze inleglat zorgt voor een goede water- en tochtdichte aansluiting met de rondgaandekaderdichtingen van de deur. Door gebruik te maken van de BU inleglat 7x27mm komt de lat gelijk te liggen met de dorpel.
 • Buitenbeglazing
  Het gehele DTS dorpelsysteem is zodanig ontwikkeld dat men met behulp van de DTS buitenbeglazingslatten rechtsreeks op de dorpel kan beglazen. Het is hierbij aan te bevelen om gebruik te maken van de speciale DTS-glasblokjes. De glaslatten moeten worden gemonteerd met RVS-schroeven.
 • Binnen beglazing
  Door de neuten met wisselsponning toe te passen is het mogelijk om bijvoorbeeld een buitendraaiende deur met binnen beglazing te combineren
 • Paneelvulling

Maatvoering dorpel: 52 x114mm of 67x114mm
Sponningmaat 67x17mm of 72x17mm
Neuten en tussenneuten breedte van 67 of 90mm

Afwateringsgaten
Onze BU-onderdorpels kunnen worden geleverd met afwateringsgaten. Deze gaten van ø 10mm zijn volgens de KOMO richtlijnen geboord van de sponning tot het scheve stuk op de voorkant van de dorpel.

Concept 3 strip
Indien geen spouwlat toegepast kan worden, zal een Concept 3-strip of stalen strip/hoeklijn toegepast moeten worden. De concept3-strip kan optioneel door onderdorpel.nl worden geleverd.

Hiervoor frezen wij dan een groef van 10x20mm aan de onderzijde van de dorpel. Bij het toepassen van een Concept 3-strip zal tevens een tijdelijke genagelde reilat aangebracht dienen te worden. Deze pas verwijderen als het gehele kozijn ingemetseld, verankerd en ondersteund is.

DTS glasblokjes schuin 6º

Deze DTS-glasblokjes zorgen er voor dat het glas goed ondersteund wordt bij directe beglazing op de dorpel. De schuine uitvoering 6 graden wordt toegepast bij buitendraaiende dorpels.

Sluitpotten
Onze DTS dorpels kunnen worden voorzien van alle gangbare sluitpotten.

Bevestiginsgaten t.b.v. de DTS-torxbouten
De bij ons bestelde maatwerkdorpels kunnen worden geleverd met voorgeboorde bevestigingsgaten.

 

KVT onderdorpels

DTS onderdorpel KVT met vlakke dam is voorzien van een buitensponning gebaseerd op het traditionele dorpelmodel waarbij het hellende vlak 10 graden schuin afloopt. De KVT-dorpels kunnen rechtstreeks onder het kozijn worden. Deuren zonder kaderdichting De KVT-dorpels, voor deuren zonder kaderdichting (dikte 38mm), kunnen voorzien worden van de ANB-6 tocht-/slijtstrip. Deze kan, zonder voor te boren, op de dorpel worden gemonteerd.

Beglazing en overige vlakvullingen
De KVT-dorpel is geschikt voor zowel buiten- als binnen beglazing. Naast deur- en glasvakken is de KVT-dorpel ook geschikt voor paneelvullingen

Maatvoering dorpel: 67x114mm
Sponningmaat 67x17mm

 

ABC dorpels

De DTS® ABC –onderdorpel is een buitensponning gebaseerd op het ·traditionele ABC dorpelmodel waarbij het hellende vlak 10 graden schuin afloopt. DTS ABC-neuten zijn afgestemd op de standaard ABC kozijn profielen. Deze dorpel en neuten hebben een afmeting van 66x110mm. De ABC-dorpels kunnen rechtstreeks onder het kozijn worden gemonteerd of er kan gebruik gemaakt worden van de speciale ABC-neuten. Deuren zonder kaderdichting kunnen  voorzien worden van de ANB-6 tocht-/slijtstrip kan, zonder voor te boren, op de dorpel worden gemonteerd.

Beglazing en overige vlakvullingen
De ABC-dorpel is geschikt voor zowel buiten- als binnen beglazing. Binnen beglazing is toepasbaar door middel van een wisselsponning in de neuten. Naast deur- en glasvakken is de ABC-dorpel ook geschikt voor paneelvullingen.

Bevestiging

De neuten worden gemonteerd door middel van de speciale DJP Profix bouten en pluggen

Maatvoering dorpel: 66x110mm
Sponningmaat 65x17mm

Bekijk hier een overzicht van de ABC onderdorpels

Bekijk hier een overzicht van de KVT onderdorpels

Bekijk hier een overzicht van de VD17 onderdorpels

Bekijk hier een overzicht van de DTS onderdorpel buitendraaiend 67x114mm Sponning 67

Bekijk hier een overzicht van de DTS onderdorpel buitendraaiend 67x114mm Sponning 72

Maatwerk ECO Dorpels

Aantal neuten: 2 3 4 5 6 7
Aantal neuten: 2 3 4 5 6 7

Maatwerk Dorpels

Aantal neuten: 2 3 4 5 6 7
Aantal neuten: 2 3 4 5 6 7

Maatwerk Vlakke Dam Dorpels

Aantal neuten: 2 3 4 5 6 7
Aantal neuten: 2 3 4 5 6 7