Renovatie oplossingen

De DTS-oplossing voor renoveren en het duurzame antwoord op houtrot
De ontmoedigende aanblik van rotte plekken is maar al te vaak aanleiding voor het besluit tot volledige vernieuwing van kozijnen. Dat is echter een dure en omslachtige oplossing, die met DTS® ReFlex tot het verleden behoort. Aangetaste kozijnen krijgen een nieuw en extra lang leven.

Dorpelvervanging – Renoveren en herstellen
Volledige vervanging van aangetaste houten kozijnen is ouderwets en overbodig geworden. Onze in de praktijk gewortelde bouw- en onderhoudsexpertise, gecombineerd met de materiaal-eigenschappen van Hollodeen® en Durodeen®, maken uw renovatieprojecten eenvoudiger, toegankelijker, duurzamer en efficiënter dan ooit.

Deelvervanging op maat
Aangetaste kozijnen krijgen een tweede leven, dankzij deelvervanging op maat. Onder het motto ‘Behoud het goede, vervang het slechte’ biedt DTS® ReFlex oplossingen voor het herstellen van kozijnen met behoud van de authentieke uitstraling van gebouwen.

Compleet renovatiesysteem
Het hele kozijn vernieuwen vanwege enkele rotte plekken?ReFlex-Hollodeen
Dat is niet meer van deze tijd. De aangetaste plekken, maar ook kwetsbare delen en verbindingen, kunnen nu effectief worden hersteld en beschermd. De gepatenteerde materialen Hollodeen® en Durodeen® vormen de basis van een compleet renovatiesysteem dat voorziet in kostenbesparende oplossingen voor alle praktijksituaties.

Reflex-Hollodeen
met DTS® RenoFix-koppeling

DTS-RenoFix-koppeling

DTS® ReFlex dorpels worden door middel van de DTS® RenoFix koppeling met de neuten aan de bestaande kozijnstijlen gemonteerd.
De onderdorpels worden geleverd met hoge neuten en een Renofix koppeling voor bevestiging onder de houten stijl. De Reflex neuten worden altijd los meegeleverd (incl. bevestigingsmateriaal). De neuten worden uitgevoerd in dezelfde profilering als de stijlen van het kozijn en zijn gecontramald op de onderdorpel.

Koppeling met bestaande stijl
Alle neuten zijn voorzien van een speciale sleuf in de bovenkant. koppeling-bestaande-zuil
Deze doorlopende sleuf maakt het mogelijk om de dorpel van buiten af maar eventueel ook van binnen uit te monteren. Na montage worden de sleuven afgedopt.

De DTS®-dichtingsslabbe zorgt voor een waterdichte aansluiting op het kopse kozijnhout en voorkomt capillaire werking. In de haaks afgezaagde stijl wordt een metalen “Insert” geplaatst waar de RenoFix koppeling ingedraaid wordt.

De dorpel met gemonteerde neuten wordt vervolgens over de koppeling geschoven. Door het “Inbusboutje” aan te draaien zal een stevige verbinding verkregen worden. Hierna kan de dorpel verder bevestigd worden aan de bouwkundige constructie.


Reflex-Durodeen®ReFlex-Combi

Dorpelvervanging met Durodeen®

Bij DTS® ReFlex Durodeen varianten worden de onderdorpels, voorzien van Durodeen neuten, met epoxy aan de bestaande kozijnstijlen gemonteerd.

Unieke eigenschappen
De gesloten celstructuur maakt Durodeen ongevoelig voor vocht.
Het materiaal beschikt over uitstekende hechtkwaliteiten voor verlijming en schilderwerk. Bovendien is het licht van gewicht en heeft het een hoge isolatiewaarde. Het materiaal is hiermee niet alleen een zeer goede vervanger voor hout, het is ook het ideale materiaal om samen met hout toegepast te worden.
Door het vervangen en verbeteren van de kwetsbare houten delen door Durodeen kunnen houten kozijnen weer jaren mee. Sterker nog; de delen die worden vervangen door Durodeen maken het kozijn beter dan dat het oorspronkelijk was.

Toepassing:Hollodeen-Durodeen
Hollodeen® onderdorpels gecombineerd met Durodeen® neuten zijn hoofdzakelijk bedoeld voor peil-
kozijnen waarbij de neuten worden meegeschilderd met de stijlen. Een bijkomend voordeel van verlijming met epoxy is het opvangen van maatverschillen (neuthoogte).

 

Zaagmaatje
De magnetische zaaggeleider

Met dit unieke gereedschap, het Zaagmaatje, zaagt u elke gewenste zaaghoek perfect haaks dankzij de verstelbare magnetische vlakken. Uw zaag blijft perfect in positie bij horizontaal en verticaal zagen. Links- en rechtshandig verstekzagen was nog nooit zo eenvoudig.
Zaagmaatje is het ideale hulpmiddel voor het perfect haaks afkorten van de kozijnstijl.

Zaagmaatje

 

 

 

 

Bekijk hier een overzicht van de DTS renovatie oplossingen

Bovenstaande producten kunt u natuurlijk bij onderdorpels.nl bestellen. Deze producten kunt u tetrugvinden in onze shop of informeer naar de mogelijkheden.