Waarom DTS-dorpels ?

Een onderdorpel moet een slijtvast product zijn, dat niet kan rotten, geen onderhoud nodig heeft en ook nog 100% recyclebaar is. Bovendien mag een dorpel geen koudebrug zijn, anders kan er schimmelvorming aan de vloerbedekking optreden door vochtaanslag. DTS onderdorpels voldoen aan deze eisen.

Architectonisch fraai
De DTS® laag reliëfdorpel is toepasbaar als onderdorpel bij alle peilkozijnen, zoals: deurkozijnen, nevenlichten, vastglaskozijnen en raamkozijnen evenals in hefschuifpuien. Daardoor draagt het zeker bij tot een architectonisch fraaier geheel.

Geen condensvorming en koudebrug
De rondom isolerende pluggen zorgen er ook voor dat de schroeven het hout niet raken. Dat biedt een goede bescherming tegen houtrot. Dorpels en neuten zijn van Hollodeen®, wat een zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt heeft waardoor in de praktijk een koudebrug is uitgesloten.

Lange levensduur
DTS®-dorpels hebben een zeer lange levensduur. Dat de kunststof, waarvan ze geproduceerd worden, vanwege zijn sterkte, taaiheid en slijtvastheid ook voor sluisdeurbekleding en stempelplaten wordt gebruikt is daarvan een goed voorbeeld.

Inbraakwerend
DTS® laag reliëfdorpels voldoen aan de SKH-eisen met betrekking tot inbraakwerendheid van houten gevelelementen. Een kozijn waarin een KOMO-gecertificeerde DTS® onderdorpel is gemonteerd kan voldoen aan Weerstandsklasse II.

Direct beglazen op de onderdorpel
Door de speciaal ontwikkelde neutbevestiging met rondom isolerende pluggen, kan het glas direct op de dorpel geplaatst worden. Een extra houten onderdorpel is dus overbodig, met alle besparing van dien op het materiaal en loonkosten en het gewicht van het kozijn. Dit alles is op één niveau te realiseren.

KOMO
DTS®-dorpels zijn succesvol getest door de SHR, waarna Kreunen Kunststoffen het KOMO attest-met productcertificaat (nr. 20676) heeft ontvangen. Daarmee is men ervan verzekerd dat de dorpels die onder dit attest worden geleverd voldoen aan de kwaliteitseisen die daarbij gesteld zijn.

Brandwerend
DTS® laag reliëfdorpels zijn ook leverbaar voor constructies waarbij 30 of 60 minuten brandwerendheid is vereist.


Circulair Bouwen
DTS-onderdorpels beschikken over het C2C Zilver certificaat.
DTS producten zijn ontworpen op waardebehoud na het einde van hun gebruiksduur. HOLLODEEN, waarvan de DTS dorpels zijn vervaardigd, is 100% recyclebaar en bestaat reeds tot 90% uit gerecycled materiaal. Gebruikte dorpels kunnen geheel volgens het C2C-principe eenvoudig en efficiënt als basismateriaal dienen voor nieuwe dorpels. Dit houdt in dat men de terug genomen grondstoffen voor deze dorpels, weer terug in het productieproces worden gebracht. Daarmee wordt er minder afval weggegooid en behoudt men het basismateriaal als grondstof. Bij de C2C certificering wordt een product beoordeeld op 5 categorieën: Materiaalkeuze, hergebruik, energiegebruik in het productieproces, sociaal beleid en watergebruik in het productieproces.

Unieke eigenschappen van DTS® dorpels:

 • Zeer duurzaam.
 • De kans op een koudebrug wordt door de hoge isolatiewaarde geminimaliseerd.
 • Luchtdicht tot 650 Pa en waterdicht tot 550 Pa wat als basis kan dienen voor een goede klimaatbeheersing.
 • Het gebruik van kit wordt tot een minimum beperkt.
 • Architectonisch fraai.
 • Geen onderhoud. De dorpel vergt geen verder onderhoud zoals schilderwerk.
 • Vanwege zijn slijtvastheid heeft de DTSR-dorpel een extreem lange levensduur.
 • DTS dorpels zijn KOMO gecertifiseerde onderdorpels.
 • Een DTS® onderdorpel met een KOMO keur is geschikt voor toepassing in gevelelementen die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen conform weerstandsklasse 2
 • Het materiaal kan voor 100% hergebruikt worden.
 • Bij verbranding komen er geen schadelijke stoffen vrij.
 • De standaard Basic-Black dorpels bestaan voor circa 90% uit gerecycled kunststof.
 • DTSR-dorpels vallen binnen het kader van DUBO (Duurzaam Bouwen).